Možností se nabízí několik. Prvotní žízeň jde uhasit zteplalou vodovodkou (stejně není zdravé pít v horku studené nápoje) a pivo dát vychladit do mrazáku. Pokud nabízí mraznička režim rychlého zmrazení, můžete se prvních vychlazených vlaštovek dočkat během patnácti až dvaceti minut.

O něco rychlejší je chlazení piva ledem přímo ve sklenici. Pokud budete chladit v menším množství (ne celý půllitr), dostaví se výsledek během několika minut. Nevýhoda tohoto řešení spočívá v tom, že z ledu se při výměně tepla s pivem uvolňuje voda. Pivo je tedy ředěno vodou, ze které je vyroben led. Pokud pijete desetistupňové pivo, je lepší tímto způsobem chladit jedenáctku nebo dvanáctku. Pokud obvykle pijete dvanáctku, musíte to pro jednou vydržet.

Nejrychleji ovšem vychladíte pivo suchým ledem. Zmrzlý oxid uhličitý má teplotu necelých 79°C pod nulou a neředí tekutinu, ve které taje. Bublající CO2 navíc vytváří zajímavé efekty, které mohou dále zvýšit požitek z pití. Toto neotřelé řešení ale provází různé obtíže. Pokud nemáte doma zařízení na výrobu suchého ledu, budete ho muset někde sehnat. Například v prodejnách technického plynu nebo v obchodech nabízejících výbavu na párty. Má to ale háček. CO2 v pevném skupenství se nedá dlouhodobě uchovávat. V mrazáku vydrží v podstatě stejně dlouho jako při pokojové teplotě, vysublimuje během několika hodin. Různé obaly mohou tento proces zpomalit, na čtyřiadvacet hodin se ale stejně nedostanete.

Elegantní chlazení pomocí suchého ledu tedy naráží na fyzikální vlastnosti chladicího média. Tento problém jde obejít použitím sněhového hasicího přístroje, který lze v případě nouze nepřímo použít i k hašení žízně. Sníh v něm není nic jiného než suchý led. V tomto případě ale není vhodné stříkat přímo do sklenice. Nejen z hygienických důvodů. Bezpečnější je chladit nikoli dotykem tuhého CO2 s pivem, ale dotykem CO2 s vnější stranou nádoby, ve které je pivo nalito. Pro tento účel je nejlepší nádoba plastová. Jistou nevýhodou je cena hasicího přístroje. Nejlevnější seženete za 1.200 korun. Dá se použít odhadem na vychlazení 30 dávek piv. Jednou dávkou rozumím piva vychlazená do doby, než roztaje jedna dávka chladicího média.

Jak je vidět, žádné z navržených řešení není ideální. Proto je nejlepší udržovat dostatečnou zásobu chlazeného piva. Třeba v křišťálové studánce nebo ve sklepě na čtvrtém (oprava z 2.11.2008: na sedmém) schodě.